august 2011

Siste dag i sommerferien

Da er klokka snart 9, og det er på tide å ta fatt på siste dag i sommerferie. Jeg skulle gjerne ha gjort bare akkurat det jeg ville, men slik er det nå ikke. Dagen i dag må brukes på forberedelser til i morgen, altså første skoledag. Jeg har et fotballmøte hvor vi skal ta bilde og skrive bio om oss selv. Så skal jeg på Target med romkameratene mine for å kjøpe noen ting vi trenger til leiligheten. Så må jeg nok innom lageret i dag også for å hente resten av tingene mine. Savner TVen min, haha. Neida, det går helt fint. Kan jo se serier på nettet, lol. Tenkte også jeg skulle se på klasser i New Zealand. Det er ingen tid å miste, bare å komme igang.

 

I går var jeg på kino med Janna og romkameraten hennes Brittany. Vi så "Our Idiot Brother" og den var kjempe morsom!

 

Har ikke så altfor mye mer å si egentlig. Lenge siden jeg har blogget ordentlig, men det har vært sommerferie som betyr at man slapper av og nyter livet. Altså ikke så mye blogging fra min side. Har hatt det helt supert hjemme med venner og familie, og i USA med familie og deretter min amerikanske venninne Danica. Bodde hos hu i 10 dager før vi kom til skolen. Kjempe koselig! Det var virkelig beste sommeren på lenge, det må sies. Det var deilig å avslutte sommeren uten jobbing, det skal sies. Selvom det alltid er godt med mere penger da. Jaja, nok om det.

 

Tenkte jeg skulle logge ut av blogg og sette fokus på klasser i NZ nå. 

 

 


Bilde fra Hawaii. Savner det så utrolig mye!

 

Hadebra!

Savner hjemme <3

HIPP HIPP HURRA FOR NORA JENTA!!!

Verdens beste søster har i dag bursdag. Tenk at du er 18 år nå Nora, hvordan føles det? Jeg vet det som regel ikke er noe annerledes når man blir et år eldre, men akkurat det 18. året har mye å si for hva man har lov til å gjøre og ikke.

For eksempel. Du har nå lov til å

- Kjøpe og drikke alkohol (ikke at noen presser deg til det da)

- Kjøre bil (når du får lappen)

- Stemme (som du får muligheten til veldig veldig snart)

- Komme inn på utesteder (ikke noe press her heller altså, haha)

 

Ser du? Å bli 18 syns i hvertfall jeg var veldig gøy. Spesielt det med at jeg kunne ta lappen. Frihet, det er ordet som beskriver 18 års dagen min best.

 

Jeg har gratulert deg både på Skype og på Facebook, men jeg tenkte at du fortjener en skikkelig gratulasjon på min berømte blogg også. Det er jo ikke hver dag man fyller 18, eller hva? :-D

Jeg savner deg så utrolig mye, og å se resten av familien komme for å gratulere deg og å feire dagen din med deg får meg til å savne hjemme mye mer. Jeg er så utrolig glad i deg, du skulle bare visst. Heldigvis ses vi til jul, og det skal gå fort! Jeg gleder meg bursdagen min for da er det bare litt over 1 mnd til jeg kommer hjem!

 

Og siden du nå har fått MacBook Pro (!!!!!!) så kan vi skypes OFTE :-D

Hoho, det blir bra!

 

Igjen, gratulerer masse masse masse med dagen lille søstra mi, som ikke er så liten lengre. Det er rart det der, hvordan tiden flyr. Men det må jo til, og da får jeg meg en privatsjåfør etterhvert også, herlig!

 

Her er et lite bildeshow til ære for deg for å vise hvor mye jeg setter pris på deg! Ha det gøy i dag - Dagen er din!

 


Som du ser har både jeg og søstra mi det talentet at vi kan hoppe liggende.


Dette er lenge siden det, da vi begge var bracefaces. Haha, men morsomt fordet!


Bilde fra en av de mange skiturene våre til Alpene. Det var tider det!


Fra Spania-turen vår for 3 år siden, var det ikke? Det var tider det. Og vi var sååå brune! Det er vi nå også da, hehe.


Også fra Spania-turen. Herlig. Og ja, liker bilder feil vei.


Herlig! Mamma og Nora i Hardangerbunad!


Fra sommerhuset vårt på Sanhornøya i Bodø. Gode tider det søster :-)


Koser oss på Sandhornøya!

 

Tenkte jeg skulle avslutte med dette bildet:Du er så utrolig søt, pen, herlig, fantastisk - verdens beste søster med andre ord. Og nå skal du også være RUSS så tenkte dette bildet var et fint avsluttningsbilde!

 

Glad i deg Nora, savner deg! Vi skypes.... MASSE!

 

Lots of Love,

din søster Andrea

Aloha fra Waikiki Beach, Honolulu, Hawaii

Livet er herlig, syns dere ikke? Jeg klager hvertfall ikke! Nyter hvert sekund av dette drømmestedet! Vi har brukt de siste dagene til soling på stranda, bading, surfing, osv. I går var vi på Pearl Harbor, noe som var utrolig bra. Forferdelig at det skjedde selvfølgelig, men de har laget et bra minnesmerke. I morgen går turen videre til Maui der vi skal være i en uke. Herlig herlig herlig. 

 

Ellers fikk jeg en kommentar ang det finansielle på Cal Lutheran Uni som jeg tenkte jeg skulle svare på:

Hvert semester får jeg omtrent 110 000 nok. Det er da fullt lån og stipend fra lånekassen. Jeg får det bare én gang i semesteret siden jeg må betale skolen og den er så dyr så da er det nødvendig. Siden jeg har bodd i Mogen Hall, hvor det er kjøkken, har jeg ikke trengt og ha en meal plan, noe som har gjort det mye billigere å være i USA. Meal Plan'ene de har er utrolig dyre, så det lønner seg å ikke ha det. Jeg betaler da ca 77 000 nok per semester, som vil si at jeg har igjen litt over 30 000 nok. 30 000 på 4 måneder burde jo være nok, eller hva? Jeg har prøvd og holde meg til et budsjett på 4 000 i uka. Jeg har riktignok gått over hver bidige måned pga skolebøker og andre viktige (og ikke så viktige) ting. Første semester klarte jeg ikke å holde budsjettet ut, og jeg hadde et par (mange) shoppingutbrudd i løpet av semesteret. Derfor gikk pengene rimelig fort. Men dersom man er flink til å ikke kjøpe ting hele tiden så går det fint å klare seg på det man får fra Lånekassen. Pga diverse utgifter som San Francisco-tur, New York-tur, San Diego-tur, kjøp av bil, osv så har det gått med litt mer penger enn planlagt. Men man lever jo bare én gang, right? Derfor er det greit å ha litt sparepenger i lomma også. Man må jo gjerne tenke litt på det å komme seg til og fra skolen også (som gjerne kommer på 6 000 tur/retur). Foreldrene mine har vært så smarte at de har gitt hjemreise i gave til bursdag/jul. Like greit i grunn. Det er ikke så morsomt å betale flybilletter som er så dyre! Da jeg kom hjem på sommerferie fikk jeg meg jobb og jobbet til jeg dro igjen. Nå har jeg heldigvis klart og tjene opp litt penger igjen som skal spares til jeg drar til New Zealand etter jul!

Et lite tips når du skal søke på Cal Lutheran er at du søker gjennom NORAM (Norge-Amerika Foreningen). Da får du stipend på $6,500 per semester, og tro meg det kommer godt med. Dersom du ikke søker gjennom dem halveres stipendet eller noe, og det er litt kjedelig med tanke på at du ikke får noe mer penger av Lånekassen.

Det går sikkert ann å få stipender fra andre steder også, men det er noe jeg ikke har satt meg ordentlig inn i.

Håper dette svarte på spørsmålet ditt. Det er bare å spørre hvis det er noe mer du lurer på!

 

:-)

andreafiksee

andreafiksee

20, Ullensaker

Jeg befinner meg fortiden på Cal Lutheran Uni. i California, men setter etter jul kursen mot New Zealand og nye utfordringer og spennende opplevelser. Stay tuned!

Kategorier

Arkiv

hits