juni 2010

Oh, how I love college

... Og jeg har ikke begynt enda. Men jeg gleder meg noe helt vilt, true story! I går, tirsdag, hadde jeg avtale med en rådgiver på skolen. Hun skulle hjelpe meg å få istand en timeplan. Og gjett om vi endte opp med en timeplan'a. Nå har jeg offisielt fått timeplanen min fram til jul, og jeg gleder meg til 1. september da jeg for første gang skal gjennomføre den første skolemandagen i året. Rådgiveren sa at siden jeg skal ha en så "tough" major, så kan det være lurt å ta det litt "easy" i begynnelsen. Og det er akkurat det jeg skal. Haha, jeg endte opp med maling tre ganger i uka. Jeg har ikke malt på mange år. Dette blir spennende. Bra det er et "chille"-fag da, det er jo bare praktisk. Det blir deilig!

 

 


(Random bilde, men var litt morsomt. Sånn matte har jeg hatt, høhø)

 

Her er da altså timeplanen min slik den ser ut nå. I tillegg til dette har jeg søkt om å få geologi-lab. Dette fordi jeg trenger det for å få godkjent graden min. Håper det ordner seg, det er jo tross alt litt morsomt med lab. Fikk jo 6'er i lab i kjemien, og jeg var "ræva" i kjemi.

Anyways, dette er da slik ukene mine kommer til å se ut fra september til desember.

Timeplan for høst-semesteret:

Mandag

 

 •  Engelsk (08:00AM - 08:50AM)
 • (College Skills Seminar - English (10:00AM - 10:50AM))
 • Maling (11:00AM - 12:40PM)
 • Geologi (02:00PM - 02:50PM)

 

Tirsdag

 

 •  Religion (02:00PM - 03:50PM)

 

Onsdag

 

 • Engelsk (08:00AM - 08:50AM)
 • (College Skills Seminar - English (10:00AM - 10:50AM))
 • Maling (11:00AM -12:40PM)
 • Geologi (02:00PM - 02:50PM)

 

Torsdag

 

 • Religion (02:00PM - 03:50PM)

 

Fredag

 

 • Engelsk (08:00AM - 08:50AM)
 • (College Skills Seminar - English (10:00AM - 10:50AM))
 • Maling (11:00AM -12:40PM)
 • Geologi (02:00PM - 02:50PM)

EDIT: Jeg vet ikke hva det "College Skills Seminar - English"-faget er for noe. Rådgiveren jeg snakka med sa at jeg skulle ta det bort, "men så gikk det inte :PppPPppppp". Så da får jeg bare vente og se til jeg kommer dit. Hvis jeg ikke trenger det så tar jeg det bare bort, it's as simply as that.

EDIT2: Jeg fant akkurat ut at geologi er ferdig 14.50, haha. Flinke meg.

 

Cal Lutheran and Thousand Oaks, CA

Atm ligger jeg ute i sola og gjør ingen verdens ting. Derfor tenkte jeg at jeg skulle benytte tiden til å si litt om skolen jeg skal begynne på og om området jeg skal flytte til. Alt dette er bare 58 dager unna, o Gud som jeg gleder meg. Jeg tror denne sommerferien kommer til å gå altfor tregt. I hver sommerferie forsvinner dagene altfor fort, og plutselig er man tilbake på skolebenken. I år er ett unntak, det er jeg sikker på. I år har jeg jo noe som jeg kan glede meg vilt over, og ferien kommer derfor til å vare i hundre år, noe jeg ikke synes er positivt. Jeg gleder meg altfor mye til å ha en så lang ferie i mellomtiden. Men men, "in the end" er det også min tur til å begynne på livet. Anyways, her kommer litt generell info:

Thousand Oaks, CA
County: Ventura
Stat: California
Land: USA
Areal: 142,5 km2
Populasjon: 128,650
Tid (i forhold til Norge): -9 timer
Zip code (der hvor skolen ligger): 91360
Klima: VARMT året rundt!
Kriminalitet: Thousand Oaks blir regnet som en av de mest sikre byene i USA
Noen kjente navn i TO: Amanda Bynes, Tiger Woods, Will Smith etc (kanskje jeg får se en kjendis?)
Shopping: The Oaks Shopping Center ligger i TO, og jeg tror dette kommer til å bli flittig brukt! Har butikker som Forever 21, Victoria's Secret og Hollister Co. (Jeg gleder meg bare til shoppingen vett, er det rart jeg nesten ikke klarer å vente? Starbucks er ikke der da. Dumt, men finnes andre steder!)
Kjente steder i nærheten: TO ligger bare 45 minutter fra Hollywood, noe som gjør byen veldig sentral. Byen ligger omtrent midt mellom LA og Santa Barbara.  


California Lutheran University
By: Thousand Oaks
Stat: California
Land: USA
Type: Privat
Studenter: Ca. 2,200 undergraduate og ca. 1,200 postgraduate, ca. 3,400 studenter til sammen
Etablert: 1959 (altså ganske ny)
Motto: "Love of Christ" og "Truth" (det er tross alt en kristen skole. Og nei, jeg har ikke tenkt meg i kirka)
Farger: Lilla og gull
Maskott: Kingsmen (menn) og Regals (kvinner)
Bo: Campus (jeg skal bo på campus, i hvertfall de første årene. Så får vi se hva som skjer)Meg i CA
Bo: Jeg skal bo på campus, i en av dormsene der. Har ikke fått rom enda, og vet heller ikke hvem jeg skal bo med. Venter spent på beskjed!
Fag: Jeg skal ta major i Environmental Science, som omhandler global oppvarming, konsekvensene det medfører og hva vi kan gjøre for å bremse ned oppvarmingen og evt reversere den. Tror dette kommer til å bli kjempe spennende. I tillegg til dette har jeg lyst til å ta fag som nyere verdenshistorie, spansk og matte, men vi får se hva tiden bringer og hva jeg ender opp med. Skal ha "telefonkonferanse" med en rådgiver fra skolen i morgen, tirsdag, så kanskje jeg får istand timeplanen min da!
Sport: Jeg planlegger å spille fotball der borte. På skolen har de to lag for jenter. Dette er et første- og et andrelag. Jeg ble spurt hvilket jeg ville prøve meg på, og da valgte jeg andrelaget. Grunnen til det var at de spiller betydelig mindre kamper enn førstelaget, og jeg skal jo tross alt studere. Det er jo derfor jeg er der i førsteomgang.  Men fotball blir det nok. Er jeg god nok for første, kan det hende treneren spør om jeg vil bli med på det, og da kommer jeg nok til å revurdere beslsutningen min. I tillegg har jeg lyst til å begynne med ridning igjen, som er noe jeg savner veldig. Og så vil jeg drive med ulike typer vannsport som kiting, surfing etc, men det er nok noe som kommer med tiden. Jeg har ikke tenkt til å stresse i det hele tatt. Jeg skal nyte livet i California, og la det som skjer skje. Bra blir det nok uansett hva jeg driver med. 
Bekjente: Av de jeg kjenner fra før av er det ingen som skal studere i USA. Jeg har derimot blitt kjent med flere som skal studere enten på Cal Lutheran eller på en annen skole i USA. Dette er både nordmenn og amerikanere. Jeg syns det virkelig er gøy å bli kjent med nye folk, jeg elsker å prate med de, og det er helt herlig å ha noen å prate med som er i samme situasjon som deg. Nå gleder jeg meg til å møte de "in real life"!

Sånn, det var da litt om universitetet jeg skal begynne på og stedet jeg skal flytte til. Jeg håper dette var en smule inspirerende for deg som ønsker å studere utenlands. Jeg har jo enda ikke begynt på selve studentlivet, men jeg føler allerede at jeg er langt inni det. Og jeg anbefaler det virkelig. Bare planleggingen er morsom, og det får en virkelig til å stå på det siste og ikke gi opp når man er lei av videregående. Så dersom man har muligheten, og har lyst på en utfordring, er en utdanning i USA eller andre land helt perfekt!

"Don't hold back, explore all your opportunities"

- Andrea

Blogging fra andre siden av verden

Ja, nå har jeg da lagd meg en ny blogg. Eller rettere sagt; min lillesøster har gjort det. Grunnen til at jeg igjen skal begynne å blogge er så enkelt som det at jeg vil holde venner og familie oppdatert om hva jeg bedriver tiden min med under tiden min i California, USA. Ja, jeg skal nemlig flytte til USA. Jeg skal ikke være utvekslingsstudent, som mange andre skal, men jeg skal virkelig studere der. 3 years, it's gonna be the time of my life

Denne bloggen skal dermed brukes til å fortelle om hva jeg bedriver tiden min med, litt forskjellig om skolen og området jeg skal bo i, og ikke minst hvordan det er å være en del av det mye omtalte college-livet. Jeg gleder meg, midlt sagt. 25. august setter jeg meg på flyet og tar turen mot mitt "nye" liv. 

"You could travel the world 
But nothing comes close 
to the golden coast..."

Si ifra hvis spørsmål samler seg opp, jeg svarer gjerne!


cya in cali!

- Andrea


andreafiksee

andreafiksee

20, Ullensaker

Jeg befinner meg fortiden på Cal Lutheran Uni. i California, men setter etter jul kursen mot New Zealand og nye utfordringer og spennende opplevelser. Stay tuned!

Kategorier

Arkiv

hits