mai 2011

SOMMERFERIE

Nå har jeg sommerferie som betyr null blogging de neste månedene. De eneste leserne jeg har er jo her hjemme uansett, så det gjør jo ikke så mye.

 

Så da snakkes vi i august (mest sannsynlig. Hvis jeg ikke kjeder meg altfor mye) da jeg begynner på skolen igjen. Deilig å tenke på at jeg har to HELE måneder uten skole! Og så halve mai og hele august minus en dag da. Det er ikke feil å gå på skole i USA :-)

 Ha en super sommer alle sammen!

10 DAGER!!!

DET ER BARE 10 DAGER TIL JEG ER HJEMME!!! Hvor sykt er ikke det? Dette semesteret har flydd fortere enn man kan si California, det er sikkert og visst! Herregud, jeg vet ikke hvor tiden har blitt av! I helga har jeg vært på white-water rafting et eller annet sted i California, og det var supergøy! Anbefaler alle å gjøre det altså! Litt småkaldt, men GØY! Det var også herlige folk med på turen, så den kunne ikke ha blitt bedre. Campfire, leker, grillmat, fotball og S'mores - det kan ikke bli bedre! Begge kveldene satt vi rundt bålet og hadde leker, og jeg holdt på å dø av latter noen ganger! Fantastisk morsomt. I går satt en del av oss oppe til nesten 1 og lekte en skikkelig random lek som ble utrolig morsomt etterhvert! Haha, kleint med andre ord - som er supergøy! Raftinga var helt fantastisk, og jeg lo så hardt at det ikke er mulig. Det var virkelig verdt de $85 jeg betalte altså!

 

De neste dagene skal jeg bruke flittig til skolearbeid - siste innspurt nå! Jeg har to finals til uka, og så tre sisteuka før jeg drar hjem onsdag 11. mai - og er da hjemme 12. mai på kvelden :D HERLIG! Browniesmuffins Nora, remember? (lollern)

 

Jeg fikk forresten et spørsmål på forrige innlegg som jeg tenkte jeg skulle svare på. Spørsmålet var "kan du skrive mer om hvordan det er å studere i cali? og da spesielt hvordan thousand oaks er? hva gjør dere på i fritiden osv osv.. :) Hvor mye koster det? :) Hva studerer du?"

Okei, so here we go:

 

I begynnelsen var jeg ikke superfornøyd med å studere i California. Jeg er veldig glad i å stå på ski, og du må dra et stykke for at det skal være mulig. Så selvom jeg likte Cali, så tok mangel på snø litt overhånd første semester. Men jeg syns det var veldig fint og sånn, men det at årstider ikke eksisterer her kom litt som et sjokk og det er noe av det jeg savner mest. Etter jul derimot har alt gått mye bedre, og jeg tror det er fordi jeg har innsett at det her er ikke sånn jeg skal bo resten av livet - det er bare for en periode, og at jeg derfor burde nyte alt California kan tilby mens jeg kan. Jeg har jo tross alt resten av livet til å stå på ski til (selvom det er litt hardt å holde seg unna, haha). Til sommeren skal jeg lære meg og bølgesurfe, og da er jo California det perfekte stedet å være med tanke på det. Så jeg skal prøve å få til litt surfing til høsten. Noe annet jeg liker er at siden majoren min er Environmental Science, så er California perfekt. Alt er tilgjengelig utenfor døra, og alt det snakkes om i timene mine kan man finne i denne solfylte staten. Det er veldig bra siden man da kan se det med egne øyne. Andre ganger syns jeg det er litt irriterende, siden jeg ikke har planer om å bo og jobbe i Calfornia senere. Så jeg skulle gjerne ha lært litt om andre steder i verden også, ikke bare innad i staten og landet. Men sånn er det nok de fleste steder i USA, uansett major (hvis man ikke studerer international studies eller noe da).

 

CLU er en relativt liten skole med bare 2,400 elever eller noe. Det kan være litt lite til tider, men jeg er for det meste glad for at det er sånn fordi man da får et nært forhold til lærerne sine. De kjenner deg igjen, og det er viktig med tanke på hva som skjer etter CLU. Dersom man trenger noen til å skrive anbefalingsbrev for eksempel, så er lærerne de beste å spørre, og da må de jo huske deg. Klassene her er også ganske små, med rundt 15-20 elever i hver klasse (noen er litt større da). Da er det veldig lett å være muntlig aktiv, som er viktig for mange av lærerne her. 

 

Siden skolen er liten arrangerer flere av klassene field trips til forskjellige steder i California og USA. Jeg har bare i dette semesteret vært på en geologi field trip til Sierra Nevada (eller i området), et museum med tegneklassen min og raftingturen denne helga (som ikke var arrangert av noen av klassene men av noen på skolen som arbeider med nettopp det å arrangerer turer og eventer som det). Så mulighetene er mange for å komme seg ut av campus selvom man ikke har bil. Jeg anbefaler derimot alle å skaffe seg bil. Jeg syns personlig det er rimelig kjedelig i Calfornia uten bil. Fellestransport er noen de ikke har hørt om her, og å spørre folk om å kjøre dem hit og dit hele tiden er ikke veldig gøy i lengden. Men biler her er ikke nødvendigvis veldig dyre, så det er fullt mulig å skaffe seg en billig bil. Jeg hadde ikke bil forrige semester, men det var fullt nødvendig for å komme tilbake for min del. Det var ikke mye fristende å være stuck på campus enda et semester.

 

På fritiden er det flere ting å gjøre. Jeg liker og gå ut å spise med venner (CheeseCake Factory er favoritten), gå på kino (alltid noe nytt og spennende å se), shoppe (BILLLLLIIIGGGGG!!!!), trene (gratis treningsstudio på skolen), dra til byer i området (LA, Hollywood, Santa Monica, Santa Barbara, etc), og masse annet. Thousand Oaks er en veldig rik suburbia, så det er veldig rent og pent her, og The Oaks (kjøpesenteret) ser ut som et museum. Utelivet er derimot ikke like bra. Det er ikke mange klubbene å gå ut på, spesielt ikke for de under 21 (jeg vet vel om én tror jeg!?). Det er ikke det viktigste for meg, men jeg vet om flere som syns det er veldig dumt. Men det er jo USA, og de er kjent for hjemmefester, beer pong og crashing av festen av politiet. Og det er hver eller annenhver helg, så fester blir det nok av. Ironisk nok så holder nordmennene på skolen de beste festene!

 

Jeg betaler vel omtrent $14,000 i semesteret tror jeg, så det blir $28,000 i året. Jeg får 108,000 nok i halvåret av lånekassen, så jeg har igjen omtrent 20,000 nok etter jeg har betalt skolen. Det varer lenge til mat og sånt, men jeg liker og shoppe, uheldigvis, så da blir det jo tomt til slutt, så sparepenger er en nødvendighet!

 

Noe annet som er bra med å studere her er at de har avtale med skoler rundt om i hele verden, som gjør at man kan studere abroad til samme pris som å studere på CLU, så jeg har tenkt til å studere i New Zealand etter jul. Man må gripe sjansene når de byr seg!

 

Håper dette var svar nok. Hvis ikke, spør mer :-)

andreafiksee

andreafiksee

20, Ullensaker

Jeg befinner meg fortiden på Cal Lutheran Uni. i California, men setter etter jul kursen mot New Zealand og nye utfordringer og spennende opplevelser. Stay tuned!

Kategorier

Arkiv

hits