februar 2012

Uni. of Otago O-Week

Orientation er nå over i Dunedin og i morgen starter høstsemesteret, eller vårsemesteret som det da er for meg. De siste dagene har vært fylt med mye morro: jeg storkoser meg her. Vi har hele tiden hatt mye på agendaen, så det har ikke vært mye tid til å slappe av for å si det sånn.

Mandag - dette var siste dagen i Rotorua og Bridging Cultures Program som orienteringen for AustraLearn heter. Jeg dro på zorbing, som er å rulle ned en bakke i en stor ball (utrolig morsomt), og rafting. Hadde en supermorsom dag fylt med mye fart og spenning. På kvelden spilte vi et kortspill som heter Mao. Det på en måte livets spill; man lærer mens man spiller. Så jeg hadde ingen anelse på hva jeg hadde i vente. Men det er utrolig morsomt! Var oppe altfor lenge på grunn av det, men sånn er det noen ganger. Måtte utnytte siste kvelden med en knall gjeng!
Tirsdag - reisedag. Vi stod opp supertidlig for å rekke alle flyene folk skulle dra med. På første fly, til Wellington, satt jeg ved siden av en 70 år gammel (eller noe i den duren) Kiwi. Utrolig interessant. Så vi snakket sammen hele flyturen. Fikk vite mange interessante ting om New Zealand, etc, som at det nå er bare omtrent 16 millioner sauer på New Zealand, og ikke 50 millioner som folk tror. Alle tror at det er 10 sauer per person i landet, men det gjelder ikke lenger fordi sauer ikke brukes så mye som før lenger. Det visste du kanskje ikke, heh? Vi hadde litt over en time i Wellington før vi tok fly videre til Dunedin. Vi var vel fremme i leilighetene våre ca. kl 16 eller noe. Jeg brukte kvelden til å pakke ut, men det var vel det. Hilste på nesten alle naboene og pratet med de til jeg la meg. Superkoselige alle sammen. Fire andre fra programmet mitt bor i samme kompleks som meg også. Jeg har forresten kjempe koselige romkamerater. Liker alle sammen utrolig mye, så er storfornøyd! Bor med ei annen jente fra USA og tre gutter, to fra NZ og en fra Canada. Så dette blir nok et veldig bra semester ser det ut til.

Onsdag - første orienteringsdag. Vi møtte opp kl 9 for å få generell informasjon om universitetet. Føler det er det samme uansett hvor man befinner seg. Men greit nok. Gikk også rundt og snakket med forskjellige klubber på skolen og endte opp med å melde meg inn i altfor mange. Skal hvertfall være aktiv i en klubb som heter "The Tramping Club," hvor man drar på turer rundt på sørøya. Første tur er faktisk neste helg allerede! Deretter var det tid for togtur. Det var helt greit, men ikke så mye spennende å se på egentlig. Men koste meg i godt selskap uansett. Togturen ble avsluttet med en BBQ. Gratis mat er alltid godt, hehe. Dro til Kyla og Becca, to fra programmet, etter det og var der til midnatt sikkert. Koselig dag!

Torsdag - tid for å ordne med klasser. Møtte opp kl 8 for å fikse alt som må til for å få i orden en timeplan som faktisk fungerer. Jeg hadde vært utrolig flink når jeg planla klasser for timeplanen min var helt perfekt. De andre derimot måtte endre mye for å få det til å gå opp. Glad jeg brukte så mye tid på det som jeg gjorde. Hardt arbeid lønner seg i lengden, hehe. Dro også på handletur med Paul, kiwiverten min, for å få litt mat i hus. Uten mat og drikke duger helten ikke, det er tydelig. Prøver og huske hva jeg gjorde på kvelden, men kommer ikke på det altså. Sikkert noe veldig spennende da altså, hehe.

Fredag - dagen for preliminary-klasser. Det er "timer" for timene du skal ha hvor du får informasjon om timene dine. Skikkelig ubrukelig spør du meg. Varte bare i 10 minutter også. Det kunne de ha spart seg for syns jeg. Dro til K-mart etter det med Max, Kelly og Karen. Så var det tid for lunsj for bare 3 dollar. Woho for billig lunsj. Så var det gratis busstur rundt i Dunedin. Morsomt å få se litt av byen og det rundt! På kvelden så jeg på film hos Daniela før vi gikk bort til Becca og Kyla for å spille Mao. Nok en morsom dag.

Lørdag - dro til Max kl 10 med Daniela for å handle litt til en BBQ vi skulle ha med AustraLearn. Koselig å møte alle sammen igjen. En super grupper altså, virkelig. Deretter dro jeg og sikkert 10 andre til en strand, St Clair's. Det var kjempe fint der! Vi gikk faktisk fra en ende av stranda til den andre. Da vi hadde kommet til den andre enden blåste det så utrolig mye at vi trodde vi skulle blåse vekk! På tilbakeveien begynte det å sprutregne også. Typisk. Så da ble vi klissvåte. Deilig med en varm dusj etter det kan du tro. Senere på kvelden ble jeg med romkameraten min Jackie til noen av hennes venner og vi så på "She's the Man." Alltid like morsom, eller hva Nora? Koselig venner hu har altså, og hu er superhyggelig selv. Så storfornøyd med dagen!
Søndag - dagen i dag skal ikke brukes til mye. Er deilig å ha en dag hvor jeg ikke trenger gjøre noe som helst. Har bare snakket med romkameratene mine og sett filmer. Deilig med sånne dager også. Tar vel turen bort til noen venner seinere i kveld. Vi får se hva som skjer. Tirsdag er første dagen med timer for meg, så i morgen må jeg fikse mye forskjellig! Har også begynt og planlegge ferien i Australia! Kanskje det blir snorkle/dykketur til the Great Barrier Reef også?

Som dere sikkert har fått med dere så er New Zealand helt fantastisk. Dere burde alle ta turen hit hvis dere har muligheten. Ikke bare er naturen utrolig, men folket er så velkomne og hyggelige at det ikke er mulig. Stortrives :-)

KIA ORA

... som er en måte å hilse på på maori. Man sier det både når man møtes og når man forlater hverandre. Det er vel det eneste uttrykket jeg har lært meg sålangt, men det er bedre enn ingenting. Sålangt har New Zealand vært fantastisk på alle mulige måter. Det er så utrolig vakkert her, jeg dåner nesten. Hehe. De siste dagene har vært fyllt med storbyliv i Auckland, møte mange hyggelige folk som jeg skal gå med i Dunedin, der jeg skal bo, kjørt mye buss, dansa Haka som er en NZ krigsdans, hatt barbeque, gjort noe bra for samfunnet på vår "community day," spist tradisjonell Hangi, som er mat som blir laget i jorda med sand over (utrolig godt), opplevd mye kult om denne kulturen, gått i grotter og sett på "glow worms." Jeg har med andre ord opplevd utrolig mye kult, og jeg har møtt mange folk som gjør denne opplevelsen enda bedre. Jeg har ingenting å klage på sålangt for å si det sånn!

Dette er derimot siste dag med orientation. I morgen går turen videre til sørøya og Dunedin hvor jeg skal bo de neste fire månedene. Jeg gleder meg utrolig til det. Endelig skal jeg også komme litt igang med hverdagen. Det er deilig med ferie altså, men jeg gleder meg til å lære litt ting og tang igjen. Og så blir det morsomt å møte romkameratene mine.

En fun fact for alle dere der hjemme er at jeg så på en NZ film i går med en del andre folk, og bussjåføren vår hadde en av hovedrollene i den. Det er litt kult da. Filmen var faktisk morsom også. Sione's Wedding het den hvis du lurte.

I dag står zorbing (rulle ned en bakke i en stor ball) og black water rafting på agendaen. Storgleder meg!

 

 

Bildet er fra samfunnsdagen vår. Vi gjorde mye forskjellig, som å kvitte oss med planter de ikke ville ha, plante nye planter, osv. På slutten fikk vi se på kiwiåkeren deres, og her er da resultatet. Rimelig kult om jeg må si det selv.

Så ja, jeg lever og jeg har det bra, så dere trenger ikke bekymre dere. Og hvis dere vil se flere bilder så legger jeg det ut på Facebook. Og dere burde sjekke det ut for det er ganske mange utrolige bilder der. Og da overdriver jeg ikke i det hele tatt altså!

Kia ora alle sammen!

I MADE IT

Det er en skikkelig koselig og vakker by jeg har kommet til, det er det ikke tvil om. Kjenner at jeg liker meg godt allerede! Jeg landa i går kl 17 ca lokal tid. Det betydde derimot ikke at jeg var ute av flyplassen med en gang. Jeg måtte først gjennom passkontrol, men det gikk greit. Det var bare lange køer, så tid tok det også. Så henta jeg baggasje, og måtte deretter stille meg i ny kø: denne for å sjekke baggasjen. Og siden jeg har med meg fjellstøvler, måtte jeg stille meg i en tredje kø for å få de sjekket. Og denne køen sto jeg i sikker en og en halv time, hvertfall. Alle disse asiaterne som har med seg masse mat altså. Og jeg som bare har med meg et par HELT NYE sko... Huff. Men jeg kom da ut til slutt. Jeg traff uansett to jenter i den køen som skal til samme universitet som meg (Uni. of Otago i Dunedin). Så da var det verdt det. Nå kjenner jeg jo noen som skal ned dit, så herlig. De skal også bo rett ved meg. Så gleder meg til å treffe de når jeg kommer ned dit!

Da alt var i orden med baggasjen tok jeg bussen inn til Auckland City og sjekka inn på hotellet. Fint hotellrom, takk og lov. Dusja og sånn, og så møtte jeg opp med noen andre som er her med samme program som meg. Så vi tusla rundt og spiste og sånn. Kjempe koselig å ikke være viggo, hehe. Traff også helt tilfeldig på Anne Mari så det var gøy. Jeg gikk hjem etter det og la meg. Bare en smule sliten etter 40 lange timer på reise.

I dag kommer resten av gjengen som drar gjennom samme organisasjon som meg. Det blir bra. Da blir det sikkert litt opplegg også, selvom jeg ikke har peiling på hva.

 


Aner ikke hva jeg tok bilde av, men det så så utrolig fint ut, eller hva?

 


Litt uklart og på siden, men dette er i hvertfall det kjente Sky Tower.

 

Flere bilder ligger ute på Facebook.

Hasta luego.

FIVE DAYS TO GO

Nå er det bare 5 dager igjen til jeg skal reise jorda rundt for å oppleve nye ting og få nye erfaringer. Jeg er ekstremt spent på hva jeg har i vente. Jeg må bare komme meg forbi den evig lange flyturen så kan eventyret begynne. Siden dagene går fort, prøver jeg å utnytte de så mye som mulig (noe som ikke går så altfor bra siden jeg vil heller slappe av de siste dagene hjemme enn å stresse med pakking.) Jeg blir nok ferdig til slutt. Det tar bare litt lang tid. Men jeg har jo tross alt hele fem dager igjen å fikse alt på, så det skal gå bra. Istedet prøver jeg å catche opp på litt tv-serier mens jeg kan. Det blir sikkert ikke så mye tid til det Down Under, i hvertfall ikke i begynnelsen. I det siste har jeg jobba (forrige uke), men det slutta brått da jeg på torsdag fikk omgangssjuken. Ikke noe gøy å kaste opp hver time fra 20 på kvelden til 4 på morningen. Slitsom natt, så da var det hadebra til siste jobbdag. På fredagen dro en syk Andrea og resten av familien på hytta. Det var deilig å komme seg litt bort, selvom jeg fortsatt var syk. Lørdagen ble tilbragt på sofaen for min og Nora sin del, mens Mamma og Pappa gikk på ski i tjue kalde. Søndagen dro vi hjemover i en fei for å rekke bursdagsselskap for Magnus. Må jo ikke misse en runde til med kaker og kos og Michael Jackson (eller Mika Jakkson som det så fint heter ifølge barna). Etter det har det ikke skjedd så altfor mye. Har slappet av, gjort ærender, begynt og finne fram ting og klær jeg skal ha med, og så videre. Ikke veldig spennende med andre ord!

 The reincarnated Michael Jackson!

 

Har hatt en fin stund hjemme, virkelig. Men er klar for å ta imot nye utfordringer, og få en litt mer spennende hverdag slik som jeg er vant til.

 

Blogger sikkert igjen før jeg dra, så vi snakkes!

 

Celebration

I dag har min kjære far bursdag, og da vil jeg ønske han tillykke med dagen. Siden jeg er så snill skal jeg heller ikke nevne hvor gammel han ble. Eller hvor ung han ble. Så snill er jeg liksom.

 

Du får ett rakettbilde til ære for din store dag. Hipp hipp hurra. 

Glad i deg!

hits