Forberedelser CA

GOODBYE NORWAY

Halloooo, dette blir det siste innlegget mitt i Norge på 4 måneder, det er helt CRAZYYY å tenke på! Det har ikke helt gått opp for meg enda. Gruer meg til å si hade til familien i morgen, det kan nok bli tungt. Må bare huske at det ikke er hade, det er "vi ses!" Så jeg skal nok overleve det og. Og så håper jeg det er noen bra filmer på flyet fra London til California. Nå må jeg legge meg, skal opp om 5 timer. Lite søvn, hei til deg.

Natta, vi ses i CALIFORNIA!!!

Hadebra Andrea

Nå trodde jeg helt seriøst at dette innlegget var slettet, så jeg begynte å skrive et nytt. Ikke veldig morsomt med tanke på at dette var nesten ferdig! Men så fant jeg det, lucky me. Here you go:Utrolig at jeg våknet 10 i dag også. Jeg har en ting med å våkne rundt 10 uansett når jeg legger meg. Jeg mener, jeg la meg faktisk kl 2, og allikevel så står jeg opp 10. Hva er galt med meg? Jaja, skal vel ikke klage. Jeg får mer ut av dagen, noe som er bra med tanke på at det bare er 12 (!!!) dager igjen til reisen min. Det er helt sykt, og jeg gruer meg endel nå. Men, det skal nok gå bra. Det gjør det alltid. Jeg må bare ta det med ro og ikke stresse, så kommer jeg meg til LAX og forhåpentligvis finner "shuttle van"-en min. Etter det er det "straka vegen" til skolen. 

Men det var egentlig ikke det jeg skulle skrive om nå. Jeg tenkte å legge ut litt bilder fra hadebra-festen jeg hadde i går. Det er ikke mange altså, jeg rørte nesten ikke kameraet. Men noen er det jo. Festen var veldig vellykket, hvertfall sett fra min vinkel. Jeg tror alle syns det var bra at jeg holdt den, for da hadde de en gyllen mulighet til å si ordentlig hade til folk, noe de kanskje ikke hadde gjort ellers.

Det var veldig trist å tenke på at mange av disse får jeg ikke se igjen på veldig lenge. Jul er første mulighet. Det er egentlig helt crazy å tenke på. At Rut Kristine, som sitter i bilen på vei til Trondheim nå, dro, var noe av det tristeste man kan tenke seg. Jeg gråt ikke da hun dro, men det kommer nok. Believe me! Heldigvis skal mange av venninnene mine gå på skole i nærområdet, som betyr at jeg kan si hade til dem når det nærmer seg. Men flere andre, som Dung og Katrine, skal lenger vekk, og de får jeg da ikke sett før jul. Jeg kommer virkelig til å savne dere alle sammen! Takk Gud for Facebook sier nå jeg, hva skulle jeg gjort uten deg?

Anyways, her kommer noe få bilder fra gårdsdagens fest:
Lise Lotte, Eileen, Marie, Madeleine, Kristine og Trine (sofasliterne)


Martine, Katrine, Dung, Maria, Rut Kristine og Marte (Kjøkkensliterne)


Martine og meg (vi er litt rare i grunn!)


Fine jentene. Jeg kommer til å savne dere!
Det var noen som hadde gått da vi tok disse bildene, men jeg kommer til å savne dere også. Jeg er så dårlig på å ta bilder. Skulle gjerne hatt bilder fra da alle var der! Men men, nå har jeg hvertfall bestemt meg for at jeg skal bli bedre på bildetagninga. Jeg må jo det, nå når jeg skal flytte så langt som jeg skal!

Håper dere hadde en like bra kveld som meg, de som var der altså! I'll miss you like crazy. Just remember that if you look up in the night sky, you see the same stars regardlessly of where you are. Det er en fin tanke å ha med seg, det at uansett hvor man befinner seg på Jordkloden, så er det alltid noe som er likt som hjemme. Det skal jeg huske når jeg drar til California!

Jeg har sagt det allerede, men jeg sier det igjen: Jeg er glade i dere og kommer til å savne dere. Vi ses til jul!

17 days left

Nå er det faktisk bare 17 dager igjen, altså to uker og tre dager. Det kommer til å gå kjempe fort. Og jeg gleder meg masse masse. Men det jeg gruer meg til er at alle andre skal dra fra meg. I går kveld gikk det plutselig opp for meg at før jeg drar, så drar jo alle andre også! Folk begynner på skole rundt 16. august, altså over en uke før jeg drar. Kommer til å bli kjempe rart! Har liksom alltid tenkt at jeg var den som kom til å dra først. Rart det der, siden jeg drar såpass seint som jeg gjør. Heldigvis er det noen av venninnene mine som ikke flytter. De begynner riktignok på skole, men det er i nærområdet som Lillestrøm og Oslo. Thank God for that. 

Den siste tiden hjemme skal jeg bruke til å være med venner, jobbe (7 vakter igjen!!!), PAKKE og bare kose meg i Norge. Jeg må ha litt kvalitetstid med familien også, noe jeg syns er ganske viktig med tanke på at jeg ikke får sett dem på nesten 4 måneder og at tidsforskjellen er på 9 timer. Det kommer til å bli rart. Men jeg gleder meg.

Ellers har jeg kommet så langt i planleggingen at jeg har begynt å se på ny telefon. Jeg har i dag en blå Sony Ericsson. Den har begynt å bli ganske treig, og reagerer ikke når jeg trykker på den, som da betyr at jeg må trykke flere ganger. Og dette er noe som jeg plages av. Derfor må jeg ha ny telefon. Jeg har sett på mange forskjellige telefoner, og her er noen av de:

-         Blackberry Torch

-         Samsung Vibrant

-         Motorola Droid X

-         HTC Droid Incredible

-         HTC Evo 4G


Ei jeg kjenner i USA sa at alle var veldig bra. Noe som ikke hjelper meg veldig mye. Kommer aldri til å klare og velge. Det eneste jeg vet er at dersom det er mulig at jeg kan få Iphone, så tar jeg det med en gang. Iphone 3GS altså, ikke den nyeste. Er faktisk student. Og penger er ikke noe jeg svømmer i.

Jeg har også begynt å skrive pakkeliste, noe som egentlig er ganske kjedelig. Skulle gjerne bare begynt å pakke med en gang, men det går dessverre ikke siden jeg må jo ha noen klær å bruke de siste ukene her hjemme. På lista har jeg skrevet opp 12 par med sko som jeg MÅ ha med. Og det kommer sikkert flere når jeg ser åssen sko jeg har. Har så mange at jeg ikke klarer å huske alle. Sånn går det når man jobber i skobutikk.

Anyways, dette ble et litt kjedelig innlegg, men det er slik hverdagen min er for tiden. Deal with it. Håper dere nyter den siste delen av sommerferien. Snart er den slutt og da er det tilbake til hverdagen og slitet som følger med. Stay tuned, snart er det min tur også!

Hei igjen, husker du meg?

Nå er det virkelig lenge siden forrige oppdatering kom opp på bloggen min. Jeg vet det, jeg er fult klar over det, men jeg gidder ikke blogge dersom det ikke har noe med skolen å gjøre. Og jeg er faktisk ikke der enda. Det er fortsatt noen dager igjen. 26 for å være helt nøyaktig. Under en måned altså! Crazy shit.

Nå har jeg hvertfall ferie, og jeg koser meg for tiden i København. Det er deilig å være norsk i Danmark, er det ikke det det heter? Det syns hvertfall jeg! Jeg har hatt ferie i snart to uker. Den første uka var jeg på sørlandet i Mandal, og så tok vi turen til Vest-Danmark, som er helt perfekt for kite-surfing. I just love it. Turen begynte med at vi stod opp 1 time for tidlig før vi skulle kjøre til der danskebåten gikk fra. Typisk foreldrene mine å lese feil på lappen. Vi kom oss hvertfall til Danmark da, og herlig var og er det der. I morgen blir det shopping og så kanskje Tivolig, altså et tivoli som heter Tivoli, på søndag. Gleder meg litt sånn smått kjenner jeg. Må bare huske å ikke bruke altfor mye penger siden jeg snart skal til billig shopping #1-landet. 26 dager folkens.

Uansett, litt oppdatering på USA-fronten. Jeg har sent avgårde alle papirer nå, inkludert helsepapirer etc, så nå håper jeg det er i orden. Jeg er litt nysgjerrig på hvordan orientation og soccer tryout skal ordne seg siden de er på de samme dagene. Men det ordner seg forhåpentligvis.  Bøker må jeg også finne ut av. Gruer meg litt til jeg skal reise nå. Kjenner det kribler i magen bare av tanken på at jeg skal rote rundt på flyplasser rundt om i verden og ikke minst på en skole jeg aldri har vært før hvor jeg ikke kjenner noen. Og da er jeg HELT ALENE. Huff, dette blir spennende. Kryss fingrene for meg, trenger det hvis du ikke skjønte det. Men etter noen dager over pytten tror jeg alt kommer til å være mye bedre. Jeg må bare være åpen for alt, da ordner det seg nok til slutt. 

Og for å motbevise lillesøsters tro på at jeg ikke kommer til å få meg venner, skal jeg jammen meg få meg noen folk som jeg kan være sammen men.

Anyways, kos dere med noen herlige bilder av mitt fremtidige hjem: 


CALIFORNIA - THE GOLDEN COAST


Bazinga.

50 days until August 25th and California

Long time, no see. Or talk. 

Ja, nå har det gått en stund siden jeg har gitt lyd fra meg. Det har ikke skjedd så mye mer på USA-fronten. Jeg gleder meg fremdeles vilt. De siste dagene har jeg faktisk begynt å kjenne at nervene inntrer. Det er ikke så rart, jeg skal tross alt flytte tusenvis av mil for å bo der i flere år. Jeg kommer jo hjem til jul og sommer, men uansett. Det blir en gigantisk forandring. Men jeg tror, håper og ønsker at det var, er og blir det klokeste valget jeg noen gang har tatt og kommer til å ta. Om under to måneder er jeg der faktisk, det kommer til å bli fortryllende. "Just like them typical American college movies.."

Jeg har forresten funnet ut at jeg kanskje må ta en sprøyte eller to. Sprøyter er ikke akkurat det jeg liker mest i verden. Men til og med sprøyter kan ikke holde meg unna å oppfylle drømmen min. Derfor skal jeg og mamma sette oss ned med helsepapirene i kveld, og forhåpentligvis finne ut av hva som trengs for at jeg kan dra over pytten. Håper ikke jeg trenger mange, det beste hadde jo vært ingen. 

My future husband - Ian SomerhalderJeg ville bare gi lyd fra meg, har egentlig ikke noe mer konstruktivt og spennende å si. Kan jo meddele at jeg har sett The Twilight Saga - Eclipse. To ganger. LOVE IT. Og om 6 dager, tror jeg hvertfall, altså 12. juli, så får jeg vite hvor jeg skal bo og hvem jeg skal bo med på college. Blir bra, bra og bedre enn bra. Nå gleder jeg meg igjen kjenner jeg, tipp topp tusen tomler opp!

Så 12. juli, forhåpentligvis, gir jeg lyd, eller rettere sagt ord, fra meg igjen. Så da prekast me.. kanskje.

Oh, how I love college

... Og jeg har ikke begynt enda. Men jeg gleder meg noe helt vilt, true story! I går, tirsdag, hadde jeg avtale med en rådgiver på skolen. Hun skulle hjelpe meg å få istand en timeplan. Og gjett om vi endte opp med en timeplan'a. Nå har jeg offisielt fått timeplanen min fram til jul, og jeg gleder meg til 1. september da jeg for første gang skal gjennomføre den første skolemandagen i året. Rådgiveren sa at siden jeg skal ha en så "tough" major, så kan det være lurt å ta det litt "easy" i begynnelsen. Og det er akkurat det jeg skal. Haha, jeg endte opp med maling tre ganger i uka. Jeg har ikke malt på mange år. Dette blir spennende. Bra det er et "chille"-fag da, det er jo bare praktisk. Det blir deilig!

 

 


(Random bilde, men var litt morsomt. Sånn matte har jeg hatt, høhø)

 

Her er da altså timeplanen min slik den ser ut nå. I tillegg til dette har jeg søkt om å få geologi-lab. Dette fordi jeg trenger det for å få godkjent graden min. Håper det ordner seg, det er jo tross alt litt morsomt med lab. Fikk jo 6'er i lab i kjemien, og jeg var "ræva" i kjemi.

Anyways, dette er da slik ukene mine kommer til å se ut fra september til desember.

Timeplan for høst-semesteret:

Mandag

 

 •  Engelsk (08:00AM - 08:50AM)
 • (College Skills Seminar - English (10:00AM - 10:50AM))
 • Maling (11:00AM - 12:40PM)
 • Geologi (02:00PM - 02:50PM)

 

Tirsdag

 

 •  Religion (02:00PM - 03:50PM)

 

Onsdag

 

 • Engelsk (08:00AM - 08:50AM)
 • (College Skills Seminar - English (10:00AM - 10:50AM))
 • Maling (11:00AM -12:40PM)
 • Geologi (02:00PM - 02:50PM)

 

Torsdag

 

 • Religion (02:00PM - 03:50PM)

 

Fredag

 

 • Engelsk (08:00AM - 08:50AM)
 • (College Skills Seminar - English (10:00AM - 10:50AM))
 • Maling (11:00AM -12:40PM)
 • Geologi (02:00PM - 02:50PM)

EDIT: Jeg vet ikke hva det "College Skills Seminar - English"-faget er for noe. Rådgiveren jeg snakka med sa at jeg skulle ta det bort, "men så gikk det inte :PppPPppppp". Så da får jeg bare vente og se til jeg kommer dit. Hvis jeg ikke trenger det så tar jeg det bare bort, it's as simply as that.

EDIT2: Jeg fant akkurat ut at geologi er ferdig 14.50, haha. Flinke meg.

 

Cal Lutheran and Thousand Oaks, CA

Atm ligger jeg ute i sola og gjør ingen verdens ting. Derfor tenkte jeg at jeg skulle benytte tiden til å si litt om skolen jeg skal begynne på og om området jeg skal flytte til. Alt dette er bare 58 dager unna, o Gud som jeg gleder meg. Jeg tror denne sommerferien kommer til å gå altfor tregt. I hver sommerferie forsvinner dagene altfor fort, og plutselig er man tilbake på skolebenken. I år er ett unntak, det er jeg sikker på. I år har jeg jo noe som jeg kan glede meg vilt over, og ferien kommer derfor til å vare i hundre år, noe jeg ikke synes er positivt. Jeg gleder meg altfor mye til å ha en så lang ferie i mellomtiden. Men men, "in the end" er det også min tur til å begynne på livet. Anyways, her kommer litt generell info:

Thousand Oaks, CA
County: Ventura
Stat: California
Land: USA
Areal: 142,5 km2
Populasjon: 128,650
Tid (i forhold til Norge): -9 timer
Zip code (der hvor skolen ligger): 91360
Klima: VARMT året rundt!
Kriminalitet: Thousand Oaks blir regnet som en av de mest sikre byene i USA
Noen kjente navn i TO: Amanda Bynes, Tiger Woods, Will Smith etc (kanskje jeg får se en kjendis?)
Shopping: The Oaks Shopping Center ligger i TO, og jeg tror dette kommer til å bli flittig brukt! Har butikker som Forever 21, Victoria's Secret og Hollister Co. (Jeg gleder meg bare til shoppingen vett, er det rart jeg nesten ikke klarer å vente? Starbucks er ikke der da. Dumt, men finnes andre steder!)
Kjente steder i nærheten: TO ligger bare 45 minutter fra Hollywood, noe som gjør byen veldig sentral. Byen ligger omtrent midt mellom LA og Santa Barbara.  


California Lutheran University
By: Thousand Oaks
Stat: California
Land: USA
Type: Privat
Studenter: Ca. 2,200 undergraduate og ca. 1,200 postgraduate, ca. 3,400 studenter til sammen
Etablert: 1959 (altså ganske ny)
Motto: "Love of Christ" og "Truth" (det er tross alt en kristen skole. Og nei, jeg har ikke tenkt meg i kirka)
Farger: Lilla og gull
Maskott: Kingsmen (menn) og Regals (kvinner)
Bo: Campus (jeg skal bo på campus, i hvertfall de første årene. Så får vi se hva som skjer)Meg i CA
Bo: Jeg skal bo på campus, i en av dormsene der. Har ikke fått rom enda, og vet heller ikke hvem jeg skal bo med. Venter spent på beskjed!
Fag: Jeg skal ta major i Environmental Science, som omhandler global oppvarming, konsekvensene det medfører og hva vi kan gjøre for å bremse ned oppvarmingen og evt reversere den. Tror dette kommer til å bli kjempe spennende. I tillegg til dette har jeg lyst til å ta fag som nyere verdenshistorie, spansk og matte, men vi får se hva tiden bringer og hva jeg ender opp med. Skal ha "telefonkonferanse" med en rådgiver fra skolen i morgen, tirsdag, så kanskje jeg får istand timeplanen min da!
Sport: Jeg planlegger å spille fotball der borte. På skolen har de to lag for jenter. Dette er et første- og et andrelag. Jeg ble spurt hvilket jeg ville prøve meg på, og da valgte jeg andrelaget. Grunnen til det var at de spiller betydelig mindre kamper enn førstelaget, og jeg skal jo tross alt studere. Det er jo derfor jeg er der i førsteomgang.  Men fotball blir det nok. Er jeg god nok for første, kan det hende treneren spør om jeg vil bli med på det, og da kommer jeg nok til å revurdere beslsutningen min. I tillegg har jeg lyst til å begynne med ridning igjen, som er noe jeg savner veldig. Og så vil jeg drive med ulike typer vannsport som kiting, surfing etc, men det er nok noe som kommer med tiden. Jeg har ikke tenkt til å stresse i det hele tatt. Jeg skal nyte livet i California, og la det som skjer skje. Bra blir det nok uansett hva jeg driver med. 
Bekjente: Av de jeg kjenner fra før av er det ingen som skal studere i USA. Jeg har derimot blitt kjent med flere som skal studere enten på Cal Lutheran eller på en annen skole i USA. Dette er både nordmenn og amerikanere. Jeg syns det virkelig er gøy å bli kjent med nye folk, jeg elsker å prate med de, og det er helt herlig å ha noen å prate med som er i samme situasjon som deg. Nå gleder jeg meg til å møte de "in real life"!

Sånn, det var da litt om universitetet jeg skal begynne på og stedet jeg skal flytte til. Jeg håper dette var en smule inspirerende for deg som ønsker å studere utenlands. Jeg har jo enda ikke begynt på selve studentlivet, men jeg føler allerede at jeg er langt inni det. Og jeg anbefaler det virkelig. Bare planleggingen er morsom, og det får en virkelig til å stå på det siste og ikke gi opp når man er lei av videregående. Så dersom man har muligheten, og har lyst på en utfordring, er en utdanning i USA eller andre land helt perfekt!

"Don't hold back, explore all your opportunities"

- Andrea

Blogging fra andre siden av verden

Ja, nå har jeg da lagd meg en ny blogg. Eller rettere sagt; min lillesøster har gjort det. Grunnen til at jeg igjen skal begynne å blogge er så enkelt som det at jeg vil holde venner og familie oppdatert om hva jeg bedriver tiden min med under tiden min i California, USA. Ja, jeg skal nemlig flytte til USA. Jeg skal ikke være utvekslingsstudent, som mange andre skal, men jeg skal virkelig studere der. 3 years, it's gonna be the time of my life

Denne bloggen skal dermed brukes til å fortelle om hva jeg bedriver tiden min med, litt forskjellig om skolen og området jeg skal bo i, og ikke minst hvordan det er å være en del av det mye omtalte college-livet. Jeg gleder meg, midlt sagt. 25. august setter jeg meg på flyet og tar turen mot mitt "nye" liv. 

"You could travel the world 
But nothing comes close 
to the golden coast..."

Si ifra hvis spørsmål samler seg opp, jeg svarer gjerne!


cya in cali!

- Andrea


andreafiksee

andreafiksee

20, Ullensaker

Jeg befinner meg fortiden på Cal Lutheran Uni. i California, men setter etter jul kursen mot New Zealand og nye utfordringer og spennende opplevelser. Stay tuned!

Kategorier

Arkiv

hits