Cairns, Australia

Cairns er virkelig en interessant by. Det er mye å gjøre der. Dersom det er fint vær. Med en gang det begynner og regne blir også alle aktiviteter vasket bort. Vi var så heldige at det ikke regna så altfor mye den dagen vi hadde store planer i Cairns. Onsdag 11. april stod vi opp kjempe tidlig (klokka 4 eller noe). Vi skulle nemlig på ballongferd. Jeg har alltid drømt om å dra på det, og nå skulle det endelig skje. Jeg husker at jeg og Nora hadde en bok da vi var små om en ballongferd, og på grunn av den har det alltid stått på ønskelista mi. Og jeg vet at jeg ikke bare finner opp denne boka fordi jeg nevnte det til Nora og hu huska den. Så det så, haha. Uansett, ballongferden var helt utrolig. Jeg var litt redd siden det var så langt over bakken, men jeg ble fort vant til det. Vi fikk også med oss soloppgangen, som var drømmen min. Det største var vel å se ville kenguruer. Nå kan jeg si at jeg virkelig har sett dem også. Herlig. Vi hadde noen asiatere med på turen, og de er morsomme mennesker altså. De gjør mye som er til å le av. Når vi skulle pakke sammen ballongen for eksempel. De prøvde så godt de kunne å hjelpe til, men vi så alle at det var til ingen nytte. Morsomt syn med andre ord.

 

 

Da vi var ferdige med ballongferden dro vi til en wildlife-park for å holde koalaer. Det var da regner kom vet du. Heldigvis roet det seg litt. Og de koalaen var så mye atte hjelp. Og søte som fy. Jeg holdt Tilly. Søt liten skapning det der. Visste du forresten at koalaer sover omtrent 20 timer i døgnet? Det er mye det! Etter vi hadde holdt søte Tilly gikk vi og mata kenguruer. Herligste følelse i verden. De var så søte og snille og sultne. Vi tusla litt rundt og så på andre dyr og reptiler og fugler, før vi satte oss i gondolen og tok den tilbake til bussen. Gondolen var morsom, og vi så mye regnskog. Jeg er så vant til å ta gondoler at det sikkert var morsommere for Max og Kelly. De hadde visst tatt det før, men jeg regner med at de ikke har tatt det i steder slik som alpene i Østerrike, Italia, Sveits og Frankrike. Morsomt å gjøre uansett. Så tok vi bussen tilbake til Cairns og  tusla rundt der i noen timer før Max og Kelly skulle dra. Jeg og Kelly endte opp med å kjøpe is to ganger på rad. Det var bare så utrolig godt, haha. De hadde så mange smaker og vi klarte bare ikke dy oss, hehe. Slik er det på ferie. Så var det tid for Max og Kelly og dra til flyplassen, og jeg var da alene i Cairns. Jeg gjorde faktisk ikke noe den kvelden. Jeg skulle egentlig møte noen av vennene mine fra Dunedin (Hannah, Tam og Alyx), men jeg fikk ikke kontakt med dem, så jeg bare chilla. Været var dårlig uansett, og jeg var supersliten, så det var helt greit. Jeg vet ikke om jeg fortalte dette i forrige innlegg, men på hostellet møtte jeg, Max og Kelly ei British jente som reiser rundt i verden alene i 6 måneder. Så hu kom tilbake til hostellet og vi snakka en stund sammen. Superhyggelig jente det der altså. Hu skal faktisk komme til Dunedin, så da skal vi prøve og møtes. Så det blir hyggelig! Jeg møtte også en fyr fra Melbourne som var dykkerinstruktør i Cairns. Kjempe hyggelig. Det er det som er så bra med hosteller. Masse hyggelig folk man kan bli kjent med! Det er også noen ulemper, og jeg fikk kjenne på dem også. For det første, noen av de folkene jeg bodde med etter at Max og Kelly dro var utrolig høylytte, og de brydde seg ikke om at folk sov klokka 3 på natta. Og naboene var også superbråkete. Det var noen svenske jenter i rommet ved siden av som hadde låst seg ute, og de banket febrilskt på døra i kanskje en halv time og skrek ?house keeping, please open the door.? Hallo liksom, når ingen åpnet de første 10 minuttene så betyr det helt sikkert at det ikke er noen der. Svensker altså. Ikke rart vi har vitser om dem. Dessuten så snorka han fyren som lå over meg helt forferdelig høyt og stygt, så jeg var nødt til å sove med iPoden på hele natta. Ikke en god natt.

 

 

Dagen etter sjekka jeg ut klokka 10 og tusla bort til et av kjøpesentrene for å kjøpe meg noe lesestoff. Og selvfølgelig kjøpte jeg The Hungergames. Klokka 13.30 kom en shuttle for å hente meg og ta meg til flyplassen. Nest stop Brisbane og Lismore og, endelig, Katie.

 

Neste innlegg blir om Sydney! Nå gjenstår bare å skrive det. Tjohei.

 

PS: Mamma og Nora, nå var jeg vel flink med bilder?

Én kommentar

Nora

16.05.2012 kl.14:39

Så fine bilder! Åh, kenguru og koala <3

Skriv en ny kommentar

hits